CULTURA

Perpinyà vol ser una referència del joc d’escacs

El Club «Reis de la Tet» està formant jugadors experimentats

Joves jugaires del club d'escacs Els reis de la Tet © Els Reis de la Tet
Joves jugaires del club d'escacs Els reis de la Tet © Els Reis de la Tet

Per acompanyar els joves jugadors cap a l’excel·lència, el club d’escacs de Perpinyà “Reis de la Tet” organitza ara sessions setmanals sota el paraigua de l’Associació Francesa d’Escacs.

Afiliat a la Federació Francesa d'Escacs (FFE), el club "Perpinyà els Reis de la Tet" acaba d’impulsar els seus primers tornejos setmanals regulars, titulats" CyberBodega Blitz” i “Ràpids de la Tet". Aquesta estructura lúdica espera convertir nous seguidors a aquesta activitat d’origen oriental, que ha arribat a les nostres latituds després de creuar el Magrib i la mar, i remuntar l’Espanya musulmana a finals del segle X.


«Una gran cita esportiva i lúdica» el 2020

En un comunicat, els "Reis de Tet" ens diuen que volen entrenar els seus jugadors "cap a la competició" i "participar activament en l'animació de la ciutat". Després d’un intent reeixit el 2018, la llur Festa Internacional d’Escacs de Perpinyà, que va celebrar la segona edició al novembre, es renovarà el 2020 durant quatre dies, al voltant del dia de Tots Sants, el 2 de novembre, per tal de “desenvolupar un esdeveniment important, esportiu i lúdic" a la capital nord-catalana.