ECONOMIA

Una màquina revolucionària treu el 60% de l’alcohol del vi en 5 mn

Un invent únic al món revelat aquest 3 de desembre a Catalunya del Sud

Màquina « Alacarte» © Gastro Ventures
Màquina « Alacarte» © Gastro Ventures

La tecnologia es posa al servei de la reducció de l’alcohol en el vi: Gastro Ventures, empresa de Cerdanya, inventa un dispositiu únic al món, capaç d’eliminar fins a un 60% de l’alcohol contingut en una ampolla de vi.

Un dispositiu l’existència del qual s’ha revelat aqueix dimarts 3 de desembre a Barcelona és capaç d’eliminar el 60% de l’alcohol contingut en 75 cl de vi en només 5 minuts. Aquesta sorprenent proesa tecnològica és el resultat de la investigació i desenvolupament de l’empresa Gastro Ventures. S’anomena "Alacarte" i està) a l’espera d’un finançament de 5,5 milions d'euros per ser fabricat de manera industrial i entrar al mercat. La intenció de Gastro Ventures, empresa ubicada a Fontanals de Cerdanya, és frenar el descens del consum de vi causat pels criteris del carnet de conduit amb punts.


Un objecte revolucionari de la mida d’un microones

El nom "Alacarte" ("a la carta" en francès) fa referència al fet que el client d'un restaurant pot  llestar el seu vi i la seva proporció d'alcohol, gràcies a aqueix objecte que la té la mida d’un forn de microones. Gastro Ventures, empresa especialitzada en gastronomia i indústria alimentària, compta entre els seus directius en Pere Castells, exdirector científic del famós restaurant ElBulli, de Roses, i de la Fundació Alicia, referència culinària a Barcelona i Catalunya. L'exdirector general de Rakuten a Espanya, Jordi Gamez, també gestiona aquesta activitat, el primer producte de la qual resultat de tres anys de recerca i és únic al món.