ECONOMIA

Surt al carrer la primera moto elèctrica de SEAT

El « ple » d’energia costa 70 cènti per una distància de 115 km

L'« e-Scooter » de Seat © Seat
L'« e-Scooter » de Seat © Seat

Seat, que fa 70 anys que fabrica vehicles de quatre rodes, s'està introduint en l’àmbit de les motocicletes elèctriques. El seu primer model, l'e-Scooter, ofereix una autonomia de 115 km i una velocitat de 100 km / h.

L’empresa automobilística SEAT va presentar la seva primera moto el 19 de novembre. Aquest model totalment elèctric, amb una potència de 125 centímetres cúbics, té una autonomia de 115 km. Anomenat "e-Scooter", és el primer d'aquest tipus llançat per la marca fundada el 1950. Aquest dues rodes ecològic i urbà és el resultat d'un partnership,amb l'empresa Silence, especialitzada en les motocicletes elèctriques. Aquesta firma catalana s'ha associat a Seat, aprofitant-se l’experiència industrial i els canals de màrqueting envejables de la marca. Silence és una empresa catalana amb seu a Esplugues de Llobregat, les motocicletes de la quals són equipades amb bateries "Power Battery Pack", amb molt bona anomenada.


El preu de llançament s’alça a 6.250 euros

L’e-Scooter té un motor capaç d’arribar als 11 kW, per a una velocitat de 100 km/h. Segons les estimacions de Seat, el preu de la càrrega completa és de 70 cèntims. L’aspecte d’aquesta màquina és futurista, gràcies a formes angulars i geomètriques, com també fars LED, que li ofereixen un lleuger toc d’agressivitat. El llançament d'aquest model al mercat, amb un preu de 62.50 euros, es farà a la segona meitat del 2020. Forma part de l'estratègia "Seat Urban Mobility", que inclou un primer patinet elèctric.