MEDI AMBIENT

Perpinyà serà capital mundial de l’agrivoltaïsme el 2020

L’energia fotovoltaica s’ajunta amb parcel·les per cultivar

© Instrai
© Instrai

L’agrivoltaisme, aliança entre la producció d’electricitat i els espais agrícoles, celebrarà el seu congrés mundial l’agost del 2020 a Perpinyà. Aqueix esdeveniment exclusiu acollirà especialistes en energia, agricultura i hidrologia.

La primera conferència internacional "AgriVoltaics2020", dedicada a l'agrovoltaïsme, es desenvoluparà a Perpinyà del 26 al 28 d'agost de 2020. Aquesta nova indústria il·lustrada per plaques solars instal·lades en parcel·les agrícoles combina la producció d'electricitat amb els usos tradicionals de la terra. Pot generar estalvi d’aigua i protecció del sòl. En el context general de la transició energètica, aqueix esdeveniment sense precedents convida la comunitat científica mundial, incloent investigadors dels sectors fotovoltaics, biològics, hidrològics i agrícoles.


Visita d'explotacions nord-catalanes que ja funcionen

La celebració d’aquest esdeveniment a Rosselló serà una oportunitat per conèixer exemples concrets, com el primer demostrador agrivoltaic del planeta, una vinya solar presentada el novembre de 2018 per l’empresa Sun’R, capdavantera en agrivoltaïsme, a Tresserra. La capital del Rosselló rebrà empreses especialitzades en la fabricació de mòduls fotovoltaics i sistemes de muntatge, productors d'energia renovable i fabricants d'equipaments agrícoles.