POLÍTICA

Puigdemont tornaria a ser president en cas de noves eleccions

La formació de Junts per Catalunya guanyaria hipotètiques eleccions

Carles Puigdemont © ACN
Carles Puigdemont © ACN

Una enquesta electoral publicada diumenge 24 de novembre pel diari La Vanguardia dóna 34 escons a la formació Junts per Catalunya (Junts per Catalunya) contra 32 per Esquerra Republicana de Catalunya en el cas de noves eleccions autonòmiques a Catalunya del Sud.

Si se celebressin eleccions aquest diumenge 24 de novembre, el primer grup del Parlament de Catalunya serà la formació de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya. El partit del president a l’exili obtindria 34 escons sobre 135, seguit d’Esquerra Republicana de Catalunya, que n’ocuparia 32. Les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) pujarien a 8 diputats, contra 4 actualment i En Comú Podem, la versió catalana del partit Podemos, ocuparia 15 escons.


La població dóna suport a noves eleccions

L’èxit de JXC estaria vinculat a la candidatura de Carles Puigdemont al capdamunt de la llista, segons aquest estudi, publicat pel diari La Vanguardia. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) rebria 29 escons, Ciutadanos en rebria 6 enfront de 36 actualment. El Partit Popular ocuparia 4 escons i la formació d’extrema dreta castellana Vox faria la seva entrada al Parlament de Catalunya, a Barcelona, ​​obtenint 7 diputats. A més, segons una estimació del mateix diari, el 80% dels sud-catalans considera necessàries noves eleccions per tal d’aclarir un panorama polític en ràpida evolució.