ECONOMIA

Controlada positiva al dopatge quan tornava de Font-romeu

L’atleta Ophélie Claude-Boxberger preparava a Cerdanya el campionat mundial

Ophélie Claude-Boxberger / OPIC
Ophélie Claude-Boxberger / OPIC

L’atleta Ophélie Claude-Boxberger ha estat detectada positiva a l’OEP quan tornava de Font-romeu. Aquest campiona és apuntada per una investigació prèvia, com també el metge de la Federació Francesa d'Atletisme.

En una nova il·lustració de les relacions problemàtiques entre l’esport d’elit i les substàncies il·lícites, la fiscalia de París va obrir una investigació prèvia el 14 d’octubre després del control positiu de l’atleta Ophélie Claude-Boxberger. El 18 de setembre, aquesta especialista de la mitja distància, cinc vegades campiona de França en 1500 m i 3000 m en la categoria "steeple" (mig fons amb obstacles) va ser controlada positiva quan tornava d’entrenaments a Font-romeu, a Catalunya del Nord. Ophélie Claude-Boxberger, que es preparava a Cerdanya per participar als Campionats del Món de Doha, no és l’única encausada. També és al·ludit el metge de la Federació Francesa d'Atletisme, Jean-Michel Serra. Després d'aquesta informació revelada el 5 de novembre, Claude-Boxberger va declarar dissabte 23 de novembre "hi ha coses per defensar-me" en aquest cas que "està destruint una vida", sense més aclariments.


L’Agència Francesa Antidopatge talaia la situació

Aquest nou cas de dopatge genera dubtes sobre l'ètica vigent entre les parets del Centre Nacional de Formació d’Altitud de Font-romeu, que es presenta com a "autèntic referent mundial de l'entrenament en altitud". La investigació, que fa referència a una "violació de la llei sobre el dopatge", se situa sota la responsabilitat dels gendarmes de l'Oficina Central de lluita contra els danys al medi ambient i la salut pública. Originalment, aquest fet que molesta és el resultat de la vigilància de l'Agència Francesa Antidopatge (AFLD).