CULTURA

Exposició inèdita «Marcel Cerdan» a Perpinyà

Fotos i objectes que van pertènyer al campió del món de boxa

Marcel Cerdan © APC
Marcel Cerdan © APC

Una exposició excepcional on es recullen objectes del boxejador Marcel Cerdan i fotografies que il·lustren la seva trajectòria i la seva vida es pot veure a l'Hotel Pams de Perpinyà fins al 20 de gener del 2020.

L’ajuntament de Perpinyà inaugura aquest dissabte 23 de novembre una exposició exceptional dedicada al boxejador Marcel Cerdan. Aqueix homenatge el formen fotografies poc vistes, guants de boxa i un ring reconstruït. Tot plegat es presenta a la vidrera de l’hotel Jules Pams fins al 20 de gener de 2020, amb entrada gratuïta.


Traspassat fa 70 anys en un craix d'avió

El campió mundial, enterrat al cementiri sud de la capital del Rosselló el 1995, és el boxejador francès més gran de la història. Mort en l’estavellament d’un avió que el duia als Estats Units, per un combat, el 1949, aquix esportista era d’origen català, francès, espanyol i peu negre. De soca present a la Cerdanya, va passar pel Marroc i la Costa Brava. Aqueix il·lustre campió del món el 1948, company sentimental de la cantant Edith Piaf, havia nascut a la vila algeriana de Sidi Bel Abbès el 1916.