MEDI AMBIENT

Un prototip d’arbre solar creat a Perpinyà

« Elio’s, l’arbre solar » és l’invent de qutre ex-estudiants en energia

« Elio's - l'Arbre Solar » © Élio's
« Elio's - l'Arbre Solar » © Élio's

Un sistema de plaques solars anomenat "Elio's, l'arbre solar" ha nascut a la Universitat de Perpinyà. Aqueix element de mobiliari urbà, que funciona des del mes d’octubre, es transforma en empresa.

Un objecte convivial destinat a carregar telèfons mòbils, ordinadors i patinets elèctrics ha nascut a l’interior de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD). Aqueix aparell que rep el nom de "Elio's, l'arbre solar", s’ha anat construït des de fa vuit mesos per les mans de quatre ex-estudiants del màster energètic impartit al campus del Rosselló. La seva invenció és una moderna estructura de mobiliari urbà dedicada a sensibilitzar els ciutadans sobre la sostenibilitat i els reptes de la transició energètica.


Cap a la creació d’una empresa que perduri

Aquest prototip que funciona des del mes d’octubre és un primer pas, ja que s’està creant una empresa a través de l’estructura UPVD In Cube. Aquesta incubadora acull els portadors de projectes, ja siguin estudiants, investigadors o estudiants externs, de manera que les seves idees es puguin traduir en activitats privades i sostenibles. Des del 2016, el Crédit Agricole Sud Méditerranée ha estat el patrocinador exclusiu de la càtedra "Incubació d'empreses innovadores" patrocinat per la Fundació UPVD.