ECONOMIA

Talteüll, Banyuls, Illa i Arles tindran «Casa França Serveis» l’u de gener 2020,

Aqueixos nous espais substituiran les Cases de servei públic

El primer ministre, Edouard Philippe © Jacques Armand
El primer ministre, Edouard Philippe © Jacques Armand

Segons la voluntat de l'Estat, 460 "Maisons France Services" operaran a partir de l'1 de gener. Quatre d’aqueixos espais s’obriran a les comarques del Nord, abans de noves fases de desenvolupament.

 

El primer ministre, Edouard Philippe, va anunciar el 15 de novembre la creació de 460 "Maison France Services" a partir de l'1 de gener de 2020. Aquests llocs, quatre d'ells a Catalunya del Nord, substituiran les cases de servei a la pública (MSAP) d’Arles, Illa, Banyuls de la marenda i Talteüll. Llur obertura segueix els objectius anunciats el passat 25 d’abril pel president de la República, Emmanuel Macron, empès per les Armilles grogues que denunciaven un descens dels serveis en alguns territoris.


Casa cantó del territori tindrà casa de serveis

“El desplegament d’aquestes “Cases França Serveis" continuarà en altres cantons geogràfics fins a finals del 2022", detalla aquest dilluns, 18 de novembre, la prefectura de Pyrénées-Orientales. Cerdagne, Conflent le Vallespir i Fenouillèdes haurien d’estar preocupats per les futures etapes d’instal·lació d’aquestes estructures anomenades “proximitat”, que seran de 1800 en acabar el pla estatal.