POLÍTICA

Municipals de Perpinyà: «L’Alternativa» reclama més democràcia sobre el futur de Sant Jaume

Encausen un dèficit de concertació per part de l’ajuntament

Barri Sant Jaume, Perpinyà © Campru
Barri Sant Jaume, Perpinyà © Campru

La llista "L’alternativa! Perpinyà ecològica i solidària! ", que es presenta a les eleccions municipals del 2020, denuncia un "electoralisme" del batlle,  Jean-Marc Pujol, sobre la reconstrucció, parcial del barri de Sant Jaume.

El barri de Sant Jaume de Perpinyà és un dels temes principals de la campanya de les eleccions municipals. La plataforma “Perpinyà ecològica i solidària", exigeix ​​que el plantejament de l’ajuntament sigui més democràtic sobre el futur d'aquest sector relativament malmès, on la renda mitjana és inferior a la del Congo. En una declaració del 15 de novembre dedicada a la reconstrucció de Sant Jaume, els alternatius reclamen un "projecte global d'arquitectura de qualitat en consulta amb els habitants". Evoquen un projecte que afecta la plaça Deloncle, "elaborat en el més gran secret, sense consulta" i obeint un "pur electoralisme".


Segons el col·lectiu "Els habitants se senten traïts"

La llista futura present en l’escrutini de l’any qui ve considera que "el batlle ha enderrocat, en els darrers 4 anys, 60 edificis a Sant Jaume, sense haver previst cap reconstrucció". Demana “transparència" i lamenta que els residents no hagin estat associat a dues reunions recents sobre el futur de la llur zona de vida. "Els habitants se senten traïts", observa el grup, que qüestiona el batlle, Jean-Marc Pujol, afiliat als Republicans: "Per què no s’ha fet consulta amb els habitants sobre aquest projecte, tot i que la consulta és feta obligatòria per l’ANRU? "(Agència Nacional de Renovació Urbana)