ECONOMIA

Els nous turistes a Catalunya del Nord volen veritat

L’Observatori del Turisme comunica el seu informe bimestral

Palau dels reis de Mallorca, Perpinyà © Jack Piazer
Palau dels reis de Mallorca, Perpinyà © Jack Piazer

Els turistes viatgen tot sovint sols, cerquen veritat i comparen preus. Aqueixes tendències són revelades, per a Catalmunya del nord, per l'Observatori del Turisme de l'Agència de Desenvolupament Turístic dels Pirineus Orientals.

Els canvis en l’oferta i la demanda turístiques a Catalunya del Nord són ara objecte d’una publicació periòdica, la primera crònica de la qual va ser comunicada dissabte 16 de novembre per l’Observatori del Turisme de l’Agència de Desenvolupament Turístic de l’Organització Turística. territori (ADT 66). Aquest document confirma algunes tendències i en revela d’altres, segons un moviment observat més generalment a Europa. Subratlla una "nova generació de turistes experimentats i exigents", més que abans, que cerquen la "millor relació qualitat-preu i eficiència en els serveis". Aqueixos visitants arribe a "consumir un producte" que ha de ser "d'acord amb el que s'ha anunciat i venut". En buit, sembla que qualsevol publicitat enganyosa s’hagi de proscriure a propòsit de la realitat del país. Sembla que el turisme de masses, climatodependent, ja no és una de les prioritats de les institucions exteriors a l'Estat.


Sobretot són les dones qui decideixen

Aqueix informe insisteix en el canvi de l'«homo touristicus», un consumidor que viatja cada vegada més sol, i dóna molta prioritat ales vacances a l'escala de la seva vida. "Les decisions sobre viatges són cada cop més preses per les dones", diu el document, que afirma que el desig de "conèixer els habitants" i la "diversitat d'experiències" formen part de la fase actual del turisme a Catalunya del Nord.