MÈDIES

El periodisme digital es reuneix a la «Catosfera» de Girona

12a edició del cap de setmana de la premsa digital en català

Fòrum «Catosfera» 2018 a Girona © Catosfera
Fòrum «Catosfera» 2018 a Girona © Catosfera

El periodisme digital té el seu fòrum anual a Girona. Aquest esdeveniment anomenat "Catosfera" aborda especialment el perill de "parts a clics", o "clickbait", que consisteix a escriure articles amb títols seductors però amb contingut decebedors.

La galàxia electrònica web en català s’aplega divendres 15 i el dissabte 16 de novembre a Girona. L’esdeveniment professional "Catosfera" concentra més d’un centenar d’editors i redactors de pàgines web, com també d’autors de blocs. Un programa de conferències i debats abordarà les darreres tecnologies associades al periodisme modern, variat, a càrrec d’empreses de premsa. Entre els aspectes previstos, en aquesta cruïlla del coneixement es parlarà dels avantatges de la creació pàgines a través de la plataforma WordPress. S’abordarà el futur dels sistemes que obeeixen a la veu humana i la gestió de la impaciència del públic al moment de consumir informació.


Quin futur per al periodisme a l'era de les "rateres de clic"?

Entre els temes tractats, el futur del periodisme de cara al "clickbait" és el tema d'una conferència amb cinc professionals, dissabte 16 de novembre a les 17h. El clickbait, on "trampa e clics", consisteix a redactar continguts que fan augmentar el nombre de clics produïts en anuncis. Aquest mètode tendeix a considerar el periodisme com un senzill simple vector d’ingressos.
Aquesta edició de la "catosfera", la dotzena, és organitzada per l'associació Catosfera i l'Ajuntament de Girona. El Club de Màrqueting de Girona també participa a aquesta trobada electrònica, que es desenvolupa a l'Auditori Josep Irla, a la seu de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Girona.