SOCIETAT

El president dels caçaires nord-catalans alerta contre els accidents

Jean-Pierre Sanson recomana extremar la prudència als seus afiliats

Jean Pierre Sanson, president de la federació de caçaires nord-catalans © FDC66
Jean Pierre Sanson, president de la federació de caçaires nord-catalans © FDC66

El president de la Federació de caçaires de Catalunya del Nord, Jean-Pierre Sanson, adverteix els afiliats del risc d’accidents de caça, com ha passat fa poc al Llenguadoc.

En una carta oberta enviada el 9 de novembre als membres de les associacions de caça de Catalunya del Nord, el president de la federació departamental (FDC66), Jean Pierre Sanson, adverteix que la raó "ha de ser més forta que la passió". Adreçant als "caçadors" i a les "caçadores", el president confessa el seu "estupor" i la seva "tristesa" arran d’assabentar-se de dos accidents mortals de caça. El primer es va produir al terme municipal de Varihlers, a l’Arièja, el 26 d’octubre, quan un caçaire de 77 anys va disparar indiscriminadament. El segon va ocórrer dimecres 6 de novembre al poble de Souel, al Tarn. El presumpte assassí va fúger, abans de ser trobat ulteriorment pels gendarmes.


Crida al respecte de les instruccions de seguretat

"Faig una crida solemne a la responsabilitat i al compliment de les estrictes mesures de seguretat", insisteix Sanson. Com a tal, convida els seus afilats del Vallespir, el Conflent, el Rosselló, Fenolleda, Cerdanya i Capcir, sota la seva responsabilitat. Tots i totes són incitats a respectar les instruccions, que consisteixen a portar l’armilla de seguretat, associada a la identificació prèvia de la diana i el « tret de ficar », que es practica gairebé verticalment, el que permet que la bala arribi a terra i no reboti.