SOCIETAT

Vincent Jordy, fill de Cotlliure, és nomenat arquebisbe de Tours

Nova promoció sacerdotal a França per a un català

Vincent Jordy, arquebisbe de Tours © Diòcesi de Saint-Claude
Vincent Jordy, arquebisbe de Tours © Diòcesi de Saint-Claude

Als 58 anys, Vincent Jordy, de Cotlliure, esdevé arquebisbe de Tours. Anteriorment, Raymond Centène, de Banyuls de la marenda, s’ha convertit en bisbe de Vannes.

L’home d’Església Vincent Jordy, de Cotlliure, de la qual comparteix el nom del patró, va ser nomenat arquebisbe de Tours el 4 de novembre pel papa Francesc. Aquest prelat ocuparà el càrrec al departament d'Indre-et-Loire després de ser bisbe de Saint-Claude, al Jura. Vincent Jordy, nascut a Perpinyà el 1961, va arribar a Alsàcia a l’edat de 2 anys, arran de vicissituds familiars, la seva mare, pintora, sent filla d’aquesta regió. La seva carrera ha inclòs un pas pel seminari francès de Roma i la Universitat Pontifícia gregoriana. És també l’autor de llibres sobre espiritualitat. Als 58 anys, esdevé arquebisbe metropolità, perquè la província catòlica de Tours correspon a la regió del Centre.


El bisbe de Vannes és de Banyuls

L'accés d’un ciutadà de les comarques del Nord a un alt càrrec sacerdotal fora del territori ja s’ha assenyalat a través de Raymond Centène. Bisbe de Vannes, a Bretanya, des del 2005, antic sacerdot de la diòcesi de Perpinyà-Elna del 1993 al 1995, aquest representant catòlic a Bretanya, a Banyuls de la marenda el 1958, es considera modern.