SOCIETAT

Greta Thunberg ja té caganer de pessebre nadalenc

Es posa al mercat una cinquantena de noves figuretes

Greta Thunberg ja té caganer de pessebre nadalanc
Greta Thunberg ja té caganer de pessebre nadalanc

El caganer, figura pròpia del pessebre de Catalunya i dels Països Catalans, evoluciona permanentment. Enguany, la jove activista sueca Greta Thunberg s’incorpora en una col·lecció de 500 figures disponibles al mercat.

A mesura que s’acosta el Nadal, cada any, es creen nous models de caganers per part de l’empresa Caganer.com, establerta a Torroella de Montgrí. Aquest negoci artesanal ha optat enguany per destacar diverses celebritats femenines, de manera que les seves figuretes s’incloguin als pessebres. Les personalitats i figures que s’incorporen a la llista són el personatge de ficció Wonder Woman, la cantant Rosalía i Greta Thuberg. La jove activista del clima sueca ha estat llestada amb motiu de la importància de la seva lluita i de la la notorietat associada a la seva imatge. En aquest esquema, el primer ministre britànic va ser admès al club dels caganers el 2018. El seu successor, Boris Johnson, ara té la seva efígie en miniatura, amb les calces baixades.


Caganers de Donald Trump i Leo Messi


La presentació d'una cinquantena de nous caganers dissenyats per Caganer.com s'ha fet aquest dijous 7 de novembre. En total, la col·lecció ascendeix a 500 referències. Les més venudes són les de l'expresident dels Estats Units Barack Obama, el seu successor Donald Trump, el president català a l’exili Carles Puigdemont, i el jugador de futbol Leo Messi.