MÈDIES

El nou canal “BFM TV Regions” competirà amb França 3 el 2020 a Perpinyà

El grup Altice, propietari de BFMTV, adquireix el 50% del canal Vià Occitanie

Plató del canal « Vià Occitanie » / « Vià Occitanie »
Plató del canal « Vià Occitanie » / « Vià Occitanie »

A finals d’any, BFM TV comprarà el 50% de la xarxa de canals “Vià”, que inclou Vià Occitanie Pays Catalan. S'espera una futura competència a France 3, que inclou França 3 País Català.

 

A partir del mes que ve, la cadena de televisió territorial "Vià", present en forma de "Via Occitanie Pays Catalan" a Perpinyà, serà en un 50% propietat d’Altice, empresa propietària de BFM TV. El primer canal de notícies a França vol desenvolupar una àmplia xarxa de canals locals, que competirà amb France 3. Aquest canvi que preveu l’anunci el mes que ve permetrà que la "BFM Vià Region" proposi una oferta moderna i dinàmica. El personal dels actuals 22 canals "Vià" també serà una xarxa de corresponsals de BFM TV.


Fer créixer l'audiència d'un canal confidencial

Com a prototip, Altice va impulsar al setembre el canal BFM Lyon i té previst centrar-se a Tolosa, Marsella i Estrasburg en una primera etama de desenvolupament. Però la tasca és dura en determinades regions, ciutats i departaments, sobretot a Catalunya del Nord, perquè Vià Occitanie Pays Catalan, aparegut a les pantalles el 2018 en successió de "TV Sud", és un mitjà confidencial i molt llenguadocià. L’arribada de BFM TV en la seva organització podria afavorir un creixement d’aquest canal, que es pot veure a les box d’Internet i per la TDT, a la plana del Rosselló i al Baix Vallespir a través del canal 31.