ECONOMIA

Reclamen el tren nocturn Perpinyà-París

Els defensors d’aquest enllaç elogien el preu d’aquest enllaç a 29 euros

Mobilització de &quote;Sí al tren nocturn&quote; a l'estació de Perpinyà el 2016 © Sí al tren nocturn
Mobilització de "e;Sí al tren nocturn"e; a l'estació de Perpinyà el 2016 © Sí al tren nocturn

El col·lectiu "Sí al tren nocturn" defensa l’enllaç ferroviari clàssic entre Perpinyà i París. Aquesta solució més barata que el TGV parcial seria tan efectiva.

L’enllaç ferroviari Perpinyà-París es troba fragilitzat des que s’ha esboldregat par de la via al Llenguadoc, entre Narbona i Seta, com a conseqüència de les fortes precipitacions del 22 d’octubre. El trànsit de TGV entre Perpinyà i Montpeller (de fet a velocitat reduïda) es tornarà a recuperar de manera esglaonada, entre el 25 de novembre i l’1 de desembre, després d’obres d’emergència. No obstant, torna a sorgir una alternativa a l’alta velocitat, a través de la plataforma “Sí al tren nocturn”, nascuda al Rosselló el 2016. Dissabte 2 de novembre, aquesta estructura informal, vinculada a l’associació d’usuaris del tren Perpinyà-PortBou i a l'associació perpinyanenca Vélo en Têt, ha defensar el tren clàssic. En una nota de premsa, ha emprat un màrqueting sorprenent segons el qual Perpinyà es troba a 1 hora de París, perquè el viatge implica "mitja hora per adormir-se, mitja hora per despertar-se". La seqüència d’intermedi es transformaria en un son tranquil, el temps d’anar França endins. El millor preu està disponible a 29 euros.


Obteniu un tren nocturn diari

Els defensors del tren nocturn creuen en les recollides de firmes. Amb aquesta finalitat, han llançat una campanya ad hoc a Internet. Posen de manifest les virtuts ecològiques del tren nocturn, que "arriba al centre de París" i constitueix un "mode de transport del futur", tot esperant que els viatgers "tinguin encara més probabilitats de plebiscitar-lo i demanin que funcioni aquest diàriament, de forma permanent".