Art

«Perpinyà Versalles», exposició de l’estiu 2020 al museu Rigau de Perpinyà

Demostració de la importància del retrat al segle XVII

« Lluís XIV, rei de França », per Jacint Rigau © Museu Condé, Chantilly, França
« Lluís XIV, rei de França », per Jacint Rigau © Museu Condé, Chantilly, França

El proper estiu, el museu Jacint Rigau de Perpinyà presentarà una "Exposició Reial", un homenatge al retrat monàrquic vigent a la França del segle XVII.

Després de la seva exposició estival "Rodin-Maillon" aquest estiu de 2019, el museu Jacint Rigau de Perpiynà prepara "Perpinyà Versalles". Aquesta mostra molt francesa, que es podrà veure entre els mesos de juny i octubre de 2020, reserva al públic obres de Jacint Rigau, François de Troy i Nicolas de Largillierre. El resultat d'una associació entre l’espai de Perpinyà i la institució pública de Versalles permetrà un préstec de pintures que demostraran la importància del retrat al segle XVII.


El pintor del Tractat dels Pirineus

Entre les obres esperades, es podrà veure el famós retrat de Lluís XIV de Rigau. Aqueixa obra de 2,76 x 1,94 metres simbolitza l’èxit del pintor, nascut el 1659, any del Tractat dels Pirineus, que va tallar Catalunya en dos, per repartir-la entre els regnes de França i Espanya. Aquesta exposició ha estat dissenyada per l’exconservadora del museu Rigau, Claire Muchir. La seva successora, Pascale Picard, que assumirà la direcció del Museu Rigau a partir del 6 de gener de 2020, es farà càrrec de la instal·lació de la mostra.