SOCIETAT

Manifestació per al mocador islàmic a Perpinyà

150 persones protesten sobre el tema “No toquis el meu mocador”

Manifestació per al mocador islàmic a Perpinyà, 2 de novembre 2019 © La Clau
Manifestació per al mocador islàmic a Perpinyà, 2 de novembre 2019 © La Clau

Per defensar el mocador islàmic, 150 persones s’han mobilitzat aqueix dissabte 2 de novembre pel centre de Perpinyà.

Aquest dissabte 2 de novembre de 16h a 17h, una manifestació per la defensa del dret a portar el mocador islàmic ha recorregut el centre de Perpinyà. Una comitiva d’unes 150 persones, amb homes i mainatges, però dones per majoria, ha recorregut el sector del Castellet, abans de pujar al carrer Louis Blanc fins passar per la zona que inclou la Plaça de la Llotja, la Casa de la Vila i el Palau de  les Corts. Més de la meitat de les persones presents portaven el senyal religiós que ha motivat la mobilització.


Defensa del mocador islàmic... i de l’hijab

Als cartons abrandats per determinats presents es podia llegir "No toquis el meu mocador" i "Aturem les agressions contra els musulmans", mentre que alguns participants han superat el tema de la jornada, portant el hijab, mocador gairebé integral, que s’assimila a l’estat francès a l’islam militant. En els seus marges, aquesta manifestació sorollosa va implicatr la presència d’armilles grogues vingudes del Voló per manifestar-se a Perpinyà una hora abans.

Manifestació per al mocador islàmic a Perpinyà, 2 de novembre 2019 © La Clau Manifestació per al mocador islàmic a Perpinyà, 2 de novembre 2019 © La Clau