ECONOMIA, CULTURA

Pascale Picard, nova directora del museu Rigau de Perpinyà

Ocuparà el càrrec a partir del 6 de gener de 2020

Pascale Picard, nova directora del museu Rigau de Perpinyà © AJuntament de Perpinyà
Pascale Picard, nova directora del museu Rigau de Perpinyà © AJuntament de Perpinyà

A partir del 6 de gener del 2020, l’historiador d’art i arqueologia Pascale Picard agafa les regnes del museu Hyacinthe Rigaud de Perpinyà, dos anys i mig després de la seva reinauguració.

El museu Jacint Rigaud de Perpinyà no té directora des de fa mesos, arran de la sortida voluntària de Claire Muchir, que s’ha incorporat al Museu d’Art Modern de Cotlliure, on ocupa el mateix càrrec des de l’u de setembre. A partir del 6 de gener de 2020, la nova director i comissària en cap serà Pascale Picard. Doctora en història de l’art i arqueologia, aquesta nova recluta era fins ara directora dels museus municipals d’Avinyó. Llestada per un jurat format per dos representants del Ministeri de Cultura, abans de l’aprovació del patronat del museu, aquesta exdirectora del Museu de Belles Arts i Art Contemporani de la vila d’Arles del Roine prendrà les funcions a Perpinyà el 6 de gener de 2020.


Èxit relatiu de la nova versió del museu Rigau

El museu Rigau es va reinaugurar el juny del 2017 després d’una reforma completa. L’èxit d’aquest redisseny és relatiu, ja que el lloc ha acollit fins ara uns 200.000 visitants. Aquesta important eina de divulgació, que forma part d’un model turístic actiu, centrat en la cultura, limita la seva programació més important a la temporada d’estiu.