SOCIETAT

Agents esgotats i detinguts cada cop més agressius a la presó de Perpinyà

El sindicat UFAP / UNSA llança una nova alerta

Centre penitenciari de Perpinyà / DR
Centre penitenciari de Perpinyà / DR

Envelliment de personal, detinguts encara massa nombrosos i cada vegada més agressius ... El clima empitjora al centre penitenciari de Perpinyà. El sindicat UFAP / UNSA dóna una nova alerta.

La preocupació persisteix al centre penitenciari de Perpinyà, amb superpoblació del 234% i manca de personal. Aquest dilluns 27 d’octubre, el sindicat UFAP / UNSA Justícia ha descrit les males circumstàncies del 24 d’octubre. Aquell dia, les vacances escolars, les baixes per malaltia de llarga durada i la formació seguida per alguns agents van reduir perillosament llur nombre i la vigilància inherent. En total, l'absència de set agents va obligar la direcció a "tancar serveis per superar aquesta manca de personal", afirma Pierre Grousset, secretari se sindicat a Catalunya del Nord. Ha recordat que la sobrepoblació penal, que dura "des de fa més de vint anys" suposa entre 60 i 100 matalassos al terra dels quarter dels homes.


Perpinyà, sobreeixidor carceral de la regió «Occitània»

 


L'amuntegament humà al centre penitenciari de Perpinyà esgota el personal i genera accidents i baixes laborals, mentre que la població criminal és "cada cop més agressiva", afirma la UFAP. Segons el sindicat, l’envelliment dels recursos humans esdevé un problema, mentre que el centre es converteix en un sobreexidor de presos. Centre Penitenciari de Mailloles La Direcció Regional de l’Administració Penitenciària, sota el control del Ministeri de Justícia, acostumaria considerar el centre penitenciari de Mailloles com “el quarter d’alta seguretat d’Occitània”.