SOCIETAT

De cara al perill se suprimiran els passos de nivell de Salses i Ribesaltes

Es comptabilitzen 106 passos de nivell a Catalunya del Nord!

Anunci d'un pas de nivell © CC/PGM
Anunci d'un pas de nivell © CC/PGM

Resta per securitzar 8 passos de nivell d’un total de 106 a Catalunya del Nord. La prefectura de Perpinyà anuncia quatre d’aqueixes interseccions registrades al programa estatal de seguretat.

En el context sensible d’accidents dels passos de nivell (PN) nord-catalans, la prefectura de Perpinyà retransmet el programa de seguretat estatal, amb 60 milions a l’any. Un incident del juliol del 2008 a Cornellà del Bercol i la tragèdia de Millars el desembre del 2017 han concientitzat l’opinió sobre el perill d’aquests llocs. El 16 d’octubre, el prefecte de Catalunya del Nord va mencionar en una nota de premsa el comitè departamental de seguiment dels PN, impulsat el 2018 per reforçar llur seguretat, en col·laboració amb SNCF-xarxa, el consell departamental, les mancomunitats i els municipis. En previsió de la reobertura de la línia de tren entre Perpinyà i Vilafranca de Conflent, aqueix estament fa el balanç de funcionament dels 106 passos de nivell del territori. Des del 2018 s’ha actualitzat 98 diagnòstics, mentre els 8 que queden afecten el PN 412 a Salses i el PN 413 a Ribesaltes, així com els PN 419 i 420 a Perpinyà, entre altres al barri de Malloles. Properament s’eliminaran els PN de Salses i Ribesaltes, mentre que els de Perpinyà han estat objecte des del 2018 de disposicions de seguretat basades en l’eliminació de plafons publicitaris la millora de la visibilitat, espapçant vegetació.


4 dels 155 PAN inquietants a França es troben als Pirineus Orientals

Els passos de nivell, gestionats pel ministeri de Transports, eren 15.405 el 2017 a l’estat francès i 25.000 el 1980. Són prohibits quan la velocitat de la línia és superior a 160 km / h. Llur programa de seguretat, definit el 1997, al·ludeix 155 PN, entre els quals 4 es troben a Catalunya del Nord. Aqueix enfocament ha estat acompanyat per la diputada Laurence Gayte, elegida nord-catalana de la República en Marxa, a la qual el primer ministre ha encaregat una missió sobre el tema. A l’estat, 15% dels accidents ferroviaris greus estan dirigits a l’1% dels creuaments.