SOCIETAT

9 de 27 radars viaris funcionen a Catalunya del Nord

Els futurs dispositius detectaran els telèfons al volant

Le préfet reporte le retour des radars sur les routes
Le préfet reporte le retour des radars sur les routes

Amb una flota de 27 radars, 9 estan en funcionament a les carreteres de Catalunya del Nord. A Perpinyà, la prefectura ha ajornat la instal·lació dels nous sistemes de "torreta" per por que restin també destruïts per les Armilles grogues.

El novembre de 2018, tota la flota de radars viaris de Catalunya del  Nord havia quedat inoperativa pel moviment de les Armilles grogues. Alguns havien estat eliminats de la seva ubicació. Onze mesos després, el nombre de sistemes de control degradats arriba als dos terços, segons la confessió feta dimecres 9 d’octubre pel prefecte del territori, Philippe Chopin. Només treballen 9 radars del total de 27, a l'espera de la substitució dels aparells destruïts o fets malbé. Però aquest pas arribarà més tard del previst, perquè els serveis estatals ales comarques de Perpinyà temen un ressorgiment del moviment de protesta contra les taxes.


Els futurs radars no tindran cap pietat

Al llarg del 2020, les principals carreteres de Rosselló, Conflent, Vallespir, Fenolleda i Cerdanya rebran nous autòmats, que castigaran els automobilistes  culpables de malifetes viàries. Aqueixos dispositius anomenats "torreta" costen 120.000 euros per unitat, enfront dels 45.000 euros per als models actuals. Se n’ha instal·lat ja en algunes parts de l’estat francès, però no funcionen, per no enfadar les Armilles grogues. Aquests radars “torreta Mesta Fusion", que seran 1.200 a finals de l'any que ve a França, tenen un abast superior als 100 m i no emeten flaixos visibles. Llur cabina situada a 4 metres per damunt de el sòl alberga diversos sistemes de càmeres i una antena de radar anomenada "doppler camp ampli", altres dos sistemes de fotografia i vídeo, a més d'un programari de gestió de les infraccions. La tecnologia Nikon s’incorpora en aquestes eines d’observació utilitzades per detectar els excessos de velocitat i els semàfors saltats en vermell. Sobretot, però, llur finestra inferior inclou un mòdul de vídeo que fa el seguiment de l’ús de la cinta de seguretat, del telèfon durant la conducció, etc. Per tal que la política de seguretat viària del govern sigui més eficaç, es col·locaran cabines maniquí al llarg de determinades carreteres. Aqueixos radars fictius seran buits, però equiparables als reals. Haurien de representar el 84% de la flota total, però s’invertiran regularment amb els radars de debò.