ECONOMIA

Un tren de mercaderies operarà entre Perpinyà i Colònia a partir del gener de 2020

Solució de ferrotatge des des mercat de Sant Carles

© Hupac
© Hupac

L’operador suís Hupac llançarà al gener del 2020 una línia de transport de mercaderies entre la terminal Sant Carles Contenidors de Perpinyà i la ciutat alemanya de Colònia.

Es crearà un nou enllaç comercial entre Perpinyà i Colònia a partir del gener del 2020. Aquest servei el proporcionarà l’empresa Hupac, a través d’una solució de ferrotatge, que consisteix en la càrrega de remolcs de camions i contenidors de vaixells, en vagons-safata especialitzats, abans del seu llançament per les vies. Aquesta fórmula de transport combinat partirà de la plataforma de contenidors de transport Saint-Charles (PSCCT) i el seu equivalent a la ciutat alemanya. L’operador suís Hupac, a la iniciativa d’aquesta línia, proporcionarà cinc viatges d’anada i tornada cada setmana, tot tenint previst fer arribar aqueixos trens fins a Escandinàvia, perquè Colònia també és un punt de distribució, el mateix que Perpinyà. Les mercaderies afectades, procedents del territori del Rosselló, seran principalment de tipus alimentari. També es transportaran automòbils, productes tèxtils i productes químics.


La línia Perpinyà-Rungis espera infusió pública

La societat anònima d’economia mixta PSCCT pot estranyar-se amb aquesta obertura al nord, just quan el futur de la línia Perpinyà-Rungis es troba en suspens amb la decisió de l’Estat. Aquest altre enllaç, més productiu  per a la producció d’hortalissa del Rosselló, podria tornar a funcionar, però en el context d’una economia forçada, gràcies al finançament públic, no gràcies als mitjans que resulten del mercat logístic i comercial.