CULTURA

“Somniar Picasso” al Museu d’Art Modern de Cotlliure

Exposició de Jean-Baptiste des Gachons fins al 27 de gener 2020

« Guernica », per Jean-Baptiste des Gachons / Jean-Baptiste des Gachons
« Guernica », per Jean-Baptiste des Gachons / Jean-Baptiste des Gachons

La reformulació d’una selecció d’obres de Picasso és proposada al Museu d’Art Modern Cotlliure per l’artista Jean-Baptiste des Gachons, del 13 d’octubre del 2019 al 27 de gener del 2020.

La reinterpretació dels quadres de Pablo Picasso és el fonament del plantejament del pintor francès Jean-Baptiste Gachon de de farà deu anys. Aqueix artista és el convidat al Museu d’Art Modern de Cotlliure, des del diumenge 13 d’octubre fins al 27 de gener del 2020. "Somniar Picasso" presenta les obres recents d’aquest artista, les primeres pintures picassianes del qual, el 2012, tenien un caràcter eruptiu. Aqueixes pintures, seguint la trajectòria de l’andalús, es corresponien als turments del seu període que es resumeix a través del retorn dels vells dimonis, la presència d’al·lucinacions i l’ús de medicaments. Des del 2018, les seves darreres obres expliquen un moment més dolç, manifestat per la suavitat, amb quadres formats per espais uniformes de tons pastels.


Un artista ja present a Ceret el 2015

Salvatge, sensual i tranquil·litzadora, aquesta "mostra" és la d'un remixaire d'obres mestres, neixit el 1975, dos anys després de la mort del seu mestre. Des Gachons viu al municipi occità de Fraissé des Corbières, a prop d'Òpol-Perilló, a Catalunya del Nord. El 2015 va exposar a la Capelleta de Ceret, la vila de refugi del seu inspirador de referència, durant un acte titulat "Al voltant de Picasso".
Aquesta exposició de tardor-hivern és la primera programada per la Claire Muchir, comissària del Museu d’Art Modern de Cotlliure des de l’1 de setembre després d’haver abandonat el museu Jacint Rigau de Perpinyà.

Jean-Baptiste des Gachons, "Somni Picasso".
Museu d’Art Modern Cotlliure Villa Pams - Ruta de Port-Vendres 66190 Cotlliure. T. +334 68 82 10 19