SOCIETAT, CULTURA

Escàndol arqueològic a Portvendres

Al moment de la glorificació del patrimoni, es destrueixen els antics vestigis de «Portus Veneris»

Les polèmiques obres al port de Portvendres, el maig 2019 © Frene 66
Les polèmiques obres al port de Portvendres, el maig 2019 © Frene 66

Cavant fins a tres metres a la roca del port de Portvendres, en dos sectors no autoritzats, el Consell Departamental de Catalunya del Nord destrueix restes arqueològiques importants. Aquesta bogeria encara no ha alertat les màximes autoritats de l’estat.

 

S'ha obert una enquesta de deteriorament del patrimoni arqueològic a Portvendres, després de la presentació d’una denúncia de les associacions Frene 66, Portvendres i els portvendrencs i el col·lectiu Els Tamarius. Aquest procediment denuncia les obres portuàries, de fins a tres metres de profunditat de roca, realitzades al jaciment arqueològic de la "Ciutat de Venus", antiga de 2500 anys. Aquestes operacions a cegues, realitzades entre març i juny passat, han consistit en la neteja i la retirada de roca, per a la comoditat de les embarcacions. Els danys col·laterals són molt greus perquè s’han retirat de les aigües grans blocs blancs, com en els santuaris. Actualment, a les aigües del port contenen una quinzena de vaixells de l'antiguitat grega. Les associacions denuncien maniobres "sense consulta, sense recerques preventives i sense autorització administrativa".


"França podria ser objecte d'una queixa davant l'ONU"

Durant aqueixes obres devastadores, Frene 66 (Federació d’Espais Naturals i Medi Ambient) va alertar, amb una carta oberta, els ministres de la Transició ecològica i solidària, François de Rugy i de Cultura, Franck Riester, el 18 de maig. Ara es confirma el "Saqueig arqueològic en potència", que vam evocar. Però la salvatgeria d'aquesta destrucció és un xoc, al moment que el patrimoni és objecte d'una exaltació general. Les operacions, realitzades pel Consell Departamental dels Pirineus Orientals, van tenir lloc a la dreta dels molls de la República i de la Península, fora de la zona de la platja dels Tamarius, l’únic espai amb autorització d’explorar. Segons totes aqueixes irregularitats, França, que ha signat la Convenció sobre la protecció de les restes arqueològiques submarines, "podria ser objecte d'una denúncia a l'ONU", destacava Frene 66 el 17 de setembre. A tall de prova, el ministeri públic de Perpinyà ha ordenat el precinte dels milers de tones d’esquistos insulars que s’han retirat del port.

Molts nàufrags causats pel tramvia

Aquestes obres il·legals han agredir "Portus Veneris", un conjunt de construccions revelat per excavacions submarines realitzades a partir del 1983. Des d'aleshores, la troballa de fragments de columnes, cornises i frisos han vingut a significar que existia un monument romà al nivell de l’ansa Gerbal del port de Portvendres. El temple dedicat a Venus es trobava possiblement en aquest lloc, abans que s’hi construís un port. Antigament, aquesta zona va ser testimoni de molts nàufrags, durant episodis de tramuntana forta i maror.
A Catalunya del Nord, Portvendres és el lloc amb més alta densitat d’elements d’arqueologie submarina.