La Clau
Perpinyà, 41e ciutat estudiantil de l’estat d’un total de 44

Perpinyà és la 41a ciutat estudiantil de França d’un total de 44, segons el rànquing anual de la revista l’Etudiant. Aquesta llista publicada el 20 de setembre recull 16 criteris. Es consideren habitatges, estudis, esports, sortides, cultura i transport per determinar quina ciutat té la millor qualitat de vida per estudiar. Aquesta classificació, gràcies a la participació de 9000 lectors de la revista, situa a Tolosa com a líder, amb 116 punts, seguida per Lió i Montpeller. Aquesta tretzena edició del rànquing de ciutats estudiantils distingeix Perpinyà amb molta moderació.

Perpinyà obté la meitat de la puntuació de Tolosa

Segons aquest rànquing, la capital del Rosselló obté 58 punts, la meitat exacta de Tolosa. Aquesta notació es desglosa de la següent manera:

Atractiu: 13 punts.

Formació: 9 punts.

Vida estudiantil: 7 punts.

Entorn de vida: 17 punts.

Ocupació: 12 punts, contra 27 per a Tolosa.

L’anàlisi d’aquestes notacions revela la imatge de Perpinyà, percebuda com una ciutat de la ociositat més que dels estudis. Aquesta paradoxa és cruel, ja que l’objectiu de la classificació és avaluar el rendiment dels estudiants a cada ciutat. Aquesta classificació contrediu un estudi del 2015, selon el qual la Universitat de Perpinyà Via Domitia era la vintena de l’estat per trobar solucions d’entrada en el mercat laboral.

Comparteix

Icona de pantalla completa