ECONOMIA

L’aeroport de Barcelona no tindrà quarta pista sobre la mar

L’autoritat pública espanyola Aena rebutja aqueix projecte de desenvolupament

Aeroport de Barcelona © Ad Meskens / CC BY-SA 4.0
Aeroport de Barcelona © Ad Meskens / CC BY-SA 4.0

L’empresa pública espanyola Aena, sota el polze de l’estat espanyol, rebutja la construcció d’una quarta pista per a l’aeroport de Barcelona.

L’aeroport de Barcelona no tindrà pas cap extensió de superfície per acompanyar el seu creixement. Aquest projecte d’ampliació del perímetre aeroportuari a la mar és suggerit per Fira de Barcelona, ​​organitzadora de molts congressos amb caràcter global. Aquest dimecres, 18 de setembre, el president de l’autoritat pública espanyola Aena, Maurici Lucena, ha descartat aquesta possibilitat perquè, segons ell, "a molt llarg termini, no és una opció viable". Aquesta nova pista de l'aeroport de la capital, que seria la quarta, també és desitjada per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments del Prat i Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. L’Àrea Metropolitana de Barcelona i diverses grans empreses també donen suport a aquesta estratègia.


Un objectiu de 70 milions de passatgers per al 2026

Al marge de la seva negativa, Aena espera veure augmentar el trànsit de l'aeroport de Barcelona, ​​arribant als 70 milions de passatgers el 2026, contra 55 milions el 2018. Lucena considera que aquesta infraestructura és el "referent estratègic de al Mediterrània” a nivell aeroportuari, però preveu per a més tard comunicar les "diferents opcions" de desenvolupament.