SOCIETAT

La línia de ferrocarril Perpinyà-Vilafranca tornarà a obrir aviat

L’Estat desbloqueja la situació sorgida arran del drama viari del 2017

Manifestació de l'associació « Train en Têt » a Vilafranca de Conflent © Train en Têt
Manifestació de l'associació « Train en Têt » a Vilafranca de Conflent © Train en Têt

La línia de tren inusitada arran de la tragèdia de Millas, ocorreguda el 14 de desembre de 2017, tornarà a obrir al trànsit en les properes setmanes, segons una informació del Tribunal de Gran Instància de Marsella.

La línia de ferrocarril tallada durant gairebé dos anys entre Perpinyà i Vilafranca de Conflent reprendrà el servei en les properes setmanes. Aquesta reobertura és anunciada en una carta enviada aquest dimecres 18 de setembre per la presidenta del Tribunal Superior de Marsella, Isabelle Gorce a la diputada de la tercera circumscripció de Catalunya del Nord, Laurence Gayte, electa de la República en marxa. "D’acord amb els magistrats instructors, puc indicar-vos que els informes d’experteses es dipositaran abans d’acabar aquest mes i que la restitució de la línia a la SNCF es podrà produir en les properes setmanes", indica la magistrata.


Prudència a conseqüència del drama de Millars

La diputat Gayte va qüestionar el tribunal provençal, dilluns 16 de setembre, sobre el tancament de la línia, una opció volguda per les autoritats arran de la tragèdia de Millars, que es va produir el 14 de desembre de 2017. Sis alumnes de col·legi van morir en la col·lisió entre un autobús escolar i un comboi ferroviari.
La perspectiva de reobrir pot tranquil·litzar l’associació militant “Train en Têt”, que el juliol passat va sospitar que l’estat volia simplement tancar la línia.