ECONOMIA

La fira de veremes de Banyuls espera 7.000 visitants

XIV edició, entre el dilluns 7 i el diumenge 13 d’octubre

Fira de veremes de Banyuls de la marenda © Ajuntament de Banyuls de la marenda
Fira de veremes de Banyuls de la marenda © Ajuntament de Banyuls de la marenda

L’èxit és assegurat per a la celebració anual de la vinya i dels vinyaters, amb una programació que convida a teatre, el cinema, les arts visuals i els tastos de vins.

La 24a edició de la Fira de la Verema de Banyuls començarà el 7 d’octubre i culminarà amb l’habitual festa a la platja gran de la ciutat, diumenge 13 d’octubre. Aquest homenatge als vinyaters i la seva producció s’acompanyarà a partir de dilluns 7 d’octubre d’estones musicals i sessions de cinema sobre la viticultura, així com d’una obra d’aquest teatre on apareix l’escultor Arístides Maillol. Es preveu una exposició titulada "Retrats d’enòlegs i caves emblemàtiques de la nostra terra”, així com concerts, passejades de descoberta de la vinya banyulenc i una excursió.


Folklore i missa catòlica

Aquesta festa, que vol ser autèntica i amable, inclourà moltes degustacions i part de seu folklore, amb l'arribada d'una verema simbòlica, des de la mar. El raïm es beneirà degudament a l'església abans d'una missa catòlica dedicada. El diumenge 13 d’octubre serà el dia més popular, amb una gran afluència de visitants de la plana del Rosselló. L’associació Banyuls Fête des Vendanges, organitzadora de l’esdeveniment amb el suport dels Sindicats de vinyaters i l’ajuntament, espera 7.000 visitants.