POLÍTICA

Municipals 2020: Mach i Manyà no es tornaran a presentar

Els dos batlles opten per abandonar el càrrec

Daniel Mach, Jacques Manya © DR
Daniel Mach, Jacques Manya © DR

Daniel Mach, batlle de Pollestres des del 1995, i Jacques Manyà, elegit el 2014, opten per no tornar a presentar-se a les eleccions municipals del març del 2020.

Les eleccions municipals del 15 i 21 de març inclouran, a Catalunya del Nord, uns probables rècords, com Jean Vila, elegit per primera vegada el 1977, candidat a la pròrroga. Per contra, sis anys de mandat són suficients per al batlle de Cotlliure, Jacques Manya, que va declarar el seu abandonament, dijous 12 de setembre. Aquesta opció que obeeix a motius familiars és sorprenent, en un territori on l’acumulació de mandats en el temps és llei. El primer magistrat, de dreta sense etiqueta, era esperat en una possible renovació després de la seva elecció del 2014 contra el socialista Michel Moly.
A Pollestres, el batlle Daniel Mach, afiliat als republicans, no sol·licitarà un cinquè mandat. L'exdiputat, vicepresident de l’aglomeració Perpinyà Mediterrània, Daniel Mach, espera que li pugui succeir al seu primer amic tinent, Jean-Charles Moriconi.