ECONOMIA

La zona de Prada té els millors resultats de l’atur nord-català

Un 12,1% a Conflent-Cerdanya-Capcir, contra un 14,3% per a Perpinyà

Pôle emploi, setembre 2019 © Pôle emploi
Pôle emploi, setembre 2019 © Pôle emploi

Les xifres de "zonificació específica de Pôle emploi" s’han publicat l'11 de setembre. Destaquen un 12,1% al sector Conflent-Cerdanya-Capcir, enfront del 14,6% del sector Vallespir-Albera-Costa Vermella.

Els resultats socioeconòmics de Catalunya del Nord es mantenen diferents segons les "zonificacions específiques" publicades dimecres 11 de setembre, per l'Observatori de l'ocupació de la regió "Occitanie". Aquesta estructura adjunta a Pôle emploi registra una taxa d’atur del 12,1% a la "conca de Prada", que en realitat inclou la zona citada i les comarques de Cerdanya i Capcir, a 60 km. Aqueix percentatge correspon a 4800 persones, totes categories incloses, al primer trimestre d’enguany. En termes de resultats, la zona d’ocupació de Cret, que abraça el territori situat entre Cervera i Prats de Molló, manté el rècord del territori amb un 14,6%, o sigui 7700 persones. La conca de Perpinyà té 41533 registrats, un 14,3%. Però a l’escala de la dècada, s’està produint una millora, ja que el 2015, el sector de Ceret tenia una xifra de 16,4% i el de Perpinyà de 15,6%.


Catalunya del Nord, última d ela fila de la regió administrativa "Occitanie"

En xifres generals, les comarques de Perpinyà tenen un índex d’atur de 14,2%, un rècord clar a l’interior de la regió "Occitanie", on la segona posició l'ocupa el departament de Hérault, al 12,5%. El percentatge regional és del 10,3%, França té un 8,4%. Per produir aquestes dades, Pôle emploi ha treballat amb l’Institut Nacional d’Estadística i Estudis Econòmics (INSEE).