ECONOMIA, MÈDIES

El català Paul Pairet, nou jurat de Top Chef a M6

El seu restaurant Ultraviolet, de Xangai, combina la cuina amb les tecnologies

El xef Paul Pairet © Jings Restaurants
El xef Paul Pairet © Jings Restaurants

El xef perpinyanenc Paul Pairet, associat a la gastronomia de luxe, és contractat pel programa Top Chef del canal M6 en el marc de la XI temporada d’aquesta emissió popular.

El xef Paul Pairet, fill de Cornellà de la ribera, és promoguit com a membre del jurat del programa Top Chef. Aquest professional de 55 anys substituirà un altre referent en gastronomia, Jean-François Piège, que ha estat present durant 10 temporades en aquest popular programa produït i emès pel canal M6. Paul Pairet, que rodarà els primers episodis en les properes setmanes, serà a la pantalla a principis del 2020. Aqueix autor de plats és el xef de tres estrelles del restaurant Ultraviolet de Xangai, a Xina. Aqueix restaurant de gairebé 10 places serveix cuina europea i és l’aparador global del dissenyador de gustos que va treballar a l'establiment del xef francès Alain Ducasse, el Café Mosaic de París, a partir de 1998. Paul Pairet es va incorporar al Ritz-Carlton a Istanbul abans d'arribar a Xangai el 2005.


Millor restaurador del món el 2018

El concepte de l’establiment que actualment ostenta aquest cuiner pioner associa les tecnologies a les preparacions. Els clients poden gaudir d'una successió de 20 plats, amb so i llum. El 2018, Paul Pairet va ser elegit com a Millor restaurador del món per la pretigiosa Guia de les Grans Taules del món.