SOCIETAT, ECONOMIA

200 patinets elèctrics en lliure servei a Perpinyà

L’operador Circ anuncia una prova de 8 semanes a la vila

© Urban Moves / La Clau
© Urban Moves / La Clau

Igual que Milà i Brussel·les, Perpinyà rebrà aviat l’operador de patinets elèctrics Circ, per a un assaig de 8 setmanes, des del centre de la ciutat fins al barri del Molí de Vent.

Perpinyà es prepara per rebre durant vuit setmanes una prova per introduir el patinet elèctric en lliure servei a la ciutat. Aquesta experiència la desenvolupa el fabricant Circ, que també instal·la aparcaments per a aquest mitjà de transport. Aqueixos scooters estaran disponibles en una ruta que connectarà el cor de la ciutat amb el barri del Molí de Vent, vora la zona de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) L'arribada de Circ es farà en acord amb l'ajuntament, per a la provisió de 200 vehicles i 40 espais. La prova correspon a la presència del festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l'Image, previst del 31 d'agost al 15 de setembre. Aqueix esdeveniment atrau a Perpinyà una població estrangera a bastament vinguda de grans ciutats.


Caregadors de telèfon disponibles a bord

Circ és un operador present a ciutats de 12 països, incloent Milà, Estocolm, Colònia, París, Marsella o Brussel·les i Copenhaguen. Aqueix especialista ofereix els potinets més robusts del mercat, equipats amb frens mecànics i elèctrics independents, però també suspensions que ofereixen un bon confort de circulació. Els seus vehicles també estan equipats amb un suport per a smartphones amb carregador USB. L’autonomia d’aquests vehicles és de diverses hores.
Al mateix temps, l’empresa de transport de Perpinyà Mediterrània Metròpoli Sankéo va inaugurar el 17 de juny un servei de patinets i bicicletes, tradicionals i elèctriques, adreçat als perpinyencs. Va posar en marxa 70 vehicles, a través de l’operador Vectalia.