ECONOMIA

L’ocupació laboral no millora a Perpinyà Mediterrània

Les ofertes de Pôle emploi retrocedeixen del 5,7% en un any

© Perpinyà Mediterrània
© Perpinyà Mediterrània

El nombre d’ofertes de feina declarades a Pôle emploi ha minvat del 5,7% entre juny de 2018 i juny de 2019 en el conjunt de 36 municipis de la Metròpoli Perpinyà Mediterrània.

L’informe de Pôle emploi titulat “Estadístiques, estudis i avaluacions”, publicat el 8 d’agost, no és pas cap gota manyac per a la metròpoli Perpinyà Mediterrània, predidida pel batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol. Aqueix document, que recull la realitat al juny del 2019, revela una sèrie de 12174 ofertes de treball recollides pels serveis estatals, encarnats precisament per Pôle emploi. Aquest nombre representa un descens del 5,7% en un any, mentre que la regió administrativa "Occitanie" mostra un augment de l'1,1% en el mateix període.


Dades cruels enfront de l'agitació de les administracions territorials

Més enllà de les operacions de màrqueting polític destinades a presentar les administracions locals com a motors de la creativitat, les xifres són cruels, ja que l'efervescència real escau a Tolosa i la seva àrea d'influència directa, mentre que Perpinyà retrocedeix malgrat els efectes mediàtics que destaquen iniciatives. En aquest document es pot consultar tots els elements estadístics que il·lustren la mala dinàmica econòmica de Catalunya del Nord.