SOCIETAT, ECONOMIA

570 metges volen marxar de Catalunya

Una fugida de professionals que preocupa les autoritats

Xavier Lleona, president del sector dels Hospitals concertats de « Metges de Catalunya » © Metges de Catalunya
Xavier Lleona, president del sector dels Hospitals concertats de « Metges de Catalunya » © Metges de Catalunya

Una "fugida" de talents afecta Catalunya del sud en matèria mèdica. 500 professionals van fer les tramitacions idònies per marxar de l’estat espanyol el 2018.

Des de l’1 de gener, 567 metges de Catalunya del Sud han fet els tràmits administratius necessaris per treballar a l’estranger, és a dir fora de l’estat espanyol. Entre les 17 autonomies espanyoles, Catalunya és la líder en aquest àmbit, seguida de la regió de Madrid, on es registren 510 perfils similars. Espanya té ara 2540 professionals autoritzats a abandonar-la per exercir el seu talent en altres llocs, segons dades publicades el 6 d'agost per l'Organització Col·legiada Mèdica Espanyola (OMC). En comparació amb el 2018, aquesta tendència ha augmentat un 20%.


La fugida del talent afecta joves ben formats

Aquest fenomen s’observa a Catalunya del Nord, on els professionals sanitaris sud-catalans no són infreqüents. Segons l’OMC, es tracta de joves graduats que cerquen millors condicions laborals, atès que 38% dels candidats no arriben als 35 anys i són seguits per la franja d’edat d’entre 35 i 50 anys, al 34%, mentre que el 28% tenen més de 50 anys La medicina general i la pediatria són els sectors generalment apuntats per aqueixos metges, que volen treballar al Regne Unit, a l’estat francès, a Irlanda i Itàlia, per ordre d’importància.