SOCIETAT

Polèmica amb burkini a Aqualand Sant Cebrià

Un incident observat dijous 8 d’agost genera reaccions polítiques

Burkini polèmic a Aqualand Sant Cebrià
Burkini polèmic a Aqualand Sant Cebrià

Una clienta d'Aqualand Sant Cebrià, amb burkini musulmà, afirma haver estat expulsada del lloc, dijous 8 d'agost. L’extrema dreta s’encén sobre el tema.

Dijous 8 d’agost, una dona va garantir a la xarxa de Twitter que va ser "foragitada" del centre aqualúdic Aqualand de Saint-Cyprien, peraquè portava un burkini. "Definitivament no anava a passar un estiu tranquil com una dona que porta un mocador", destaca aquesta persona, que té l'avatar "Louz". El burkini, banyador islàmic, genera polèmiques a França amb rerefons de rebuig de la presència visible de la religió musulmana a l’esfera pública. Portar aquest vel que cobreix les cames i els braços és un tema sensible. La suposada víctima es descriu a si mateixa com a "africana, berber d'Algèria" i "descolonial i feminista velada". Considera que les normes de funcionament de les piscines franceses són "dignes d'apartheid". i estima que el "colonialisme no es va acabar mai".


Morano i Philippot diuen "torneu a casa"

Entre les reaccions polítiques, l'exministra Nadine Morano creu que aquesta musulmana visiblement militant pertany « a la categoria de dones que vénen a imposar la seva cultura a França i que no volem ». I a afegeix: "Agafeu un avió i torneu a Algèria. A França, dones com vós són un insult a les lluites per la llibertat de les nostres mares". Per la seva banda, el president del partit Les Patriotes, Florian Philippot, exafiliat del Front Nacional, llança "Però, en cas contrari, potser hi ha algun Aqualand a Aràbia Saudita, no us tempta pas?".