ECONOMIA

Ryanair amenaça deixar Girona i acomiada 300 persones

Beneficis en caiguda del 31% per a l’operador irlandès

Ryanair amenaça deixar Girona i acomiadar 300 persones
Ryanair amenaça deixar Girona i acomiadar 300 persones

Arriben canvis a la companyia aèria britànica Ryanair, amb beneficos en retrocés del 21% al primer trimestre d’aquest 2019. L'aeroport de Girona podria patir la retirada de la companyia en aquest context de dificultats.

L’aerolínia britànica Ryanair ha comunicat dimecres 7 d’agost la seva intenció de retirar-se de l’aeroport de Girona Costa Brava, situat al municipi de Vilobí d’Onyar. El famós operador de baix cost està realitzant una important reestructuració amb finalitats de rendibilitat. A l’estat espanyol, s’ha convertit en un actor clau, líder en el seu sector, amb 46,7 milions de passatgers el 2018. Però una estratègia per al 2020 pot incloure la seva retirada de la plataforma de Girona, que l’ha convertit en un èxit internacional . Els aeroports de Tenerife Sur i Las Palmas també estan suspesos a les decisions finals de l'operador, que acaba sent l’artífex dels avenços i de les reculades de molts espanyols.


El baix cost és competit pel baix cost

En el pitjor dels casos, Ryanair pot eliminar 300 agents a Girona, entre ells 80 pilots. Després d’un mes d’agost dedicat naturalment a una hiperactivitat anual, setembre hauria d’incloure mobilitzacions sindicals i reunions amb sindicats, per aclarir les intencions de Ryanair. L’operador irlandès pateix una reducció del benefici del 21% en el primer trimestre, en un moment en què el transport de baix cost es troba superat per la seva pròpia competència.