ECONOMIA

Ja comença la verema 2019 a la finca Lafage de Canet

Actuació vitícola i mediàtica aquest dimarts 6 d’agost

Finca Lafage, Canet, Rosselló, 6 d'agost de 2019 © Finca Lafage
Finca Lafage, Canet, Rosselló, 6 d'agost de 2019 © Finca Lafage

L’inici de les veremes ha tingut llit aquest dimarts 6 d’agost al Rosselló, de manera aïllada. La finca Lafage de Canet ha sabut transformar aquesta precocitat en es esdeveniment mediàtic.

El celler Lafage, establert al Mas Miraflors de Perpinyà, ha llançat la seva collita aquest dimarts 6 d’agost, una data excepcionalment primerenca en aquesta matèria. Les dues recents onades de calor i la voluntat de produir vins escumosos expliquen aquesta data excepcional. Si bé la data habitual és entre el 15 i el 20 d’agost, el canvi climàtic sembla, amb el pas del temps, formar part dels paràmetres. La primera parcel·la tractada, amb grans de moscat de grana petita, se situa a Canet, a prop del terme municipal de Cabestany. L’inici de la campanya del 2019 obre un període de dos mesos, durant els quals el famós productor de vins nord-català preveu collir un conjunt de 250 hectàrees que també té a Maurí i a la subcomarca de l’Aspre.


Un cop mediàtic que està per davant de la zona de Cazes

Lafage, que produeix més de 2 milions d’ampolles a l’any i genera el 75% de la seva facturació a l’estranger, no ha pas descuidat de convocar la premsa per cobrir aquesta primera collita, per assolir publicitat gratuïta sota forma d'informació. Tradicionalment, al Rosselló, aquesta estratègia intel·ligent escau a la finca Cazes, de Ribesaltes. Ja al 2008, www.la-clau.net/info/721/premieres-vendanges-de-la-saison-en-pays-catalan-721 a l’estat francès, molt apreciat pels mitjans de comunicació durant un període sense informacions.