SOCIETAT

Caçera racista d’asiàtics per turistes russos a Barcelona

Colles russes actuen violentament apuntant determinades víctimes

Batussa mortal a Barcelona, 28 de juny de 2019 / DVC
Batussa mortal a Barcelona, 28 de juny de 2019 / DVC

Grups russos ataquen asiàtics a prop de les platges de Barcelona. Aquesta tendència racista, relacionada amb el turisme festiu, preocupa les autoritats després de la mort d’una víctima.

 

La policia catalana, els Mossos d'Esquadra, assenyala un fenomen de racisme violent a les zones turístiques marítimes de Barcelona. Aquesta tendència es va il·lustrar de manera espectacular diumenge 28 de juliol per la mort d’un home de nacionalitat xinesa, sote els patacs de quatre turistes russos. La víctima, de 25 anys, va sucumbir després de ser colpejada al Port Olímpic. Un amic que estava amb ell, de 30 anys d’edat, va patir ferides greus. La batussa es va produir a les 4:30 davant la discoteca Zich, en un context d'excés d’alcohol i de la relaxació generada per les vacances a l'estranger. Aquesta situació forma part d’una tendència de “caça d’asiatics”, segons escriu la premsa de la capital.


5000 persones en l’embriaguesa de la nit

Els Mossos observen la presència de grups russos i de països de l'est a prop de les discoteques i restaurants del Port Olímpic i de la zona de la Barceloneta, on cada nit s'amunteguen 5000 festaires. Aqueixes colles de temporada apunten persones de faccions asiàtiques i les ataquen físicament. El comportament dels agressors revela una deriva greu, com ho demostres les imatges de les càmeres de vigilància del port. La policia no ha identificat el grup, que no va ser l'únic que va actuar d’aquesta manera, el cap de setmana passat. Ara per ara, s’ha reforçat les patrulles a tota la zona.