SOCIETAT

Els robatoris a cases fan un bot del 10% a Catalunya del Nord

Una alça registrada entre els mesos de gener i juny passats

Els robatoris a cases fan un boten del 10% a Catalunya del Nord
Els robatoris a cases fan un boten del 10% a Catalunya del Nord

Entre gener i juny d’aquest 2019 s’han produït 1067 robatoris a residències primàries i secundàries nord-catalanes, segons les xifres del ministeri de l’Interior.

Entre gener i juny d’aquest any, el nombre de robatoris a cases ha augmentat significativament a les comarques de Perpinyà. Un total de 1067 delictes d'aquest tipus han estat registrats per la policia o la gendarmeria, segons una sèrie estadística publicada pel diari Le Figaro d’quest 30 de juliol sobre la base de les dades proporcionades pel Ministeri de l'Interior. Aqueixos robatoris, perpetrats en residències primàries i secundàries, coincideixen amb una tendència estatal avaluada a l’1,15% de robatoris addicionals, per un resultat mitjà de 645 irrupcions diàries.


Les disparitats regionals en matèria de robatoris de cases

Aquestes dades són sorprenents si les comparem amb la disminució dels robatoris de cases registrats el 2018, prop del 6,8%. A Catalunya del Nord, l’increment supera el 10%, com a París, al Val-d’Oise, al departament del Nord i a la Gironde. Per contra, les Alps Marítims es beneficien d’un descens del 22%. En general, només s’identifica el 10% dels autors d’aquesta categoria de robatoris.