MEDI AMBIENT

30 Milions d’Amics considera escandalosa la venda de tauró a Argelers

El supermercat Intermarché és assenyalat negativament

Intermarché, Argelers de la Marenda, 25 de juliol de 2019 © Sea Shepherd
Intermarché, Argelers de la Marenda, 25 de juliol de 2019 © Sea Shepherd

L'ONG Sea Shepherd denuncia la venda de tauró guineu, una espècie amenaçada, a Intermarché d’Argelers de la marenda. Aquesta comecialització és legalment possible però moralment dubtosa.

L'organització no governamental (ONG) Sea Shepherd assenyala la venda d'una espècie de taurons amenaçats, a Catalunya del Nord. Aquesta estructura militant nord-americana va denunciar, el 25 de juliol, la presència del "tauró guineu", comercialitzat en rodanxes a Intermarché d’Argelers de la marenda. De fet, aquesta venda és legal, però l'ONG l’assenyala amb contundència perquè es tracta d’una espècie amenaçada d'extinció. Per la seva banda, la Fundació 30 Millions d’Amis par d’un cas « escandalós » i es considera « indignada pel comportament irresponsable d'Intermarché, per proposar la venda d'espècies amenaçades ». El tauró guineu, que es troba a les mars temperades i tropicals, especialment a la Mar Roja, ha estat catalogat com a espècie vulnerable a la "llista vermella" de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN) des de 2007, però França no li reserva cap protecció.


Lidl i Carrefour ja prohibeixen les espècies amenaçades

Sea Sheperd, defensor dels ecosistemes marins, s’interessa especialment per al futur de les foques i de les balenes. Aquesta estructura menys coneguda que Greeanpeace va denunciar Intermarché a Twitter acompanyant el seu missatge amb una fotografia de la parada de peix del supermercat d’Argelers. Entre l'estricta legalitat i l'ètica contemporània, la contra-publicitat generada hauria de canviar la situació, en acord amb la competència. Darrerament els supermercats Lidl i Carrefour han exclòs la venda d’espècies amenaçades o en perill de sobrepesca.