MEDI AMBIENT

La 2a onada de calor de l’estiu serà més fluixa a Catalunya del Nord

34 a 35 ° dimecres 24 i dijous 25 de juliol al Rosselló, al Vallespir i a la Fenolleda

© Mathias Fermos
© Mathias Fermos

Es preveu un nou episodi de temperatures altes a partir d’aquest diumenge 21 de juliol, però la calor serà menys forta que en l’onada de calor del mes de juny.

La segona onada de calor de l'estiu comença aquest diumenge 21 de juliol, fins divendres 26 de juliol. Les temperatures seran elevades, però inferiors a les de l’onada de calor que va començar per Sant Joan, tot generant 42º a Ribesaltes. Aquesta vegada, els pronòstics a 41º són anunciats per Météo France al Tarn i Garona. MeteoCat preveu valors més baixos a la província de Lleida, a Catalunya del Sud.


34 a 35 ° a Ceret i Sant Pau de Fenollet

La nova calor, inicialment bastant intensa i acompanyada de pluja a muntanya, inclourà en acabar l’augment d’una massa d’aire procedent del nord d’Àfrica. El dia més calent hauria de ser dimecres 24 de juliol a Perpinyà, Sant Pau de Fenollet i Ceret, on la calor hauria d’alçar-se als 34 o 35 graus. Dijous 25 de juliol, s'hauria de perdre 1 a 2 graus. Durant tot aquest període, les temperatures nocturnes no haurien de baixar per sota dels 25 graus.