ECONOMIA

Xavier Py és el nou president de la Fundació de la Universitat de Perpinyà

El científic és al capdavant de la UPVD des del 28 de juny

Xavier Py, nou president de la Fundació de la Universitat de Perpinyà ©AE-FR
Xavier Py, nou president de la Fundació de la Universitat de Perpinyà ©AE-FR

L’investigador Xavier Py, president de la Universitat de Perpinyà, és ara al capdavant de la seva fundació. El seu mandat hauria de donar més suport a la transició energètica.

Arran de la seva accessió a la presidència de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) el 28 de juny, l'investigador Xavier Py també presidirà la Fundació UPVD. La seva elecció a aquest càrrec, per part de l’òrgan de direcció d’aquesta estructura, s’ha dut a terme dimarts 16 de juliol. El nomenament de Xavier Py segueix la renúncia de Fabrice Lorente, expresident. El seu successor és professor d'enginyeria energètica i enginyeria de processos al laboratori Processos, Materials i Energia Solar (PROMES), és autor de 72 articles en publicacions científiques de referència internacional. Pretén orientar la Fundació UPVD cap al repte de la transició energètica.


4 milions d’euros recollits en 11 anys d’existència

La Fundació UPVD, creada el 2008, desenvolupa ponts entre la Universitat de Perpinyà i l'entorn econòmic de Catalunya del Nord. Acompanya de prop projectes empresarials, tot donant suport a la contractació d'estudiants i graduats, promovent la investigació i la difusió de la cultura científica, com també la formació tot el llarg de la vida. La Fundació ha recolzat fins ara 97 projectes i ha recollit 4 milions, a prop de la societat civil i del món empresarial.

Els 36 patrocinadors fundadors

Actif Conseil / Archi Concept / Akinao / Boniface Coquillages /La Banque Populaire du Sud / Cabinet Plane / Cabinet Siré Ducup & associes / Caisse Régionale Crédit Agricole Sud / Casanovas Distribution / Les Etablissement Cazes / La Caisse d’Epargne Languedoc-Roussillon / Château Valmy / Conseil Départemental des PO / Grup xocolater Cémoi / Ecotech Ceram / EDF / Elsan groupement territorial PO / Energie-R / Euro Immobilia / Florette Food Services / FDGDON66 / FNAIM PO Languedoc-Roussillon et national / Groupe KAVAK / Agence Pyrenées Mediterranée Développement /le Grand Narbonne / L'Indépendant / Mairie Canohès / Maison Sales / Mc’Do JM Mérieux / Brasserie Milles / Numalis / L’Ordre des Avocats po / Pyrescom / Perpignan Méditerranée Métropole / Syndicat Saint-Charles International / UPE66.