SOCIETAT

Mojitos i cocaïna en venda il·legal a les platges de Barcelona

Un comerç il·legal força organitzat

Platja de la Barceloneta, Barcelona ©  Metròpoli Oberta
Platja de la Barceloneta, Barcelona © Metròpoli Oberta

Aquest estiu, les platges de Barcelona estan experimentant un nou fenomen. Desenes de venedors il·legals ofereixen productes adaptats als horaris, des de begudes fresques fins a massatges, protecció solar i droga.

Aquest estiu, la venda clandestina prolifera a les platges de Barcelona, ​​segons un fenomen antic, al quan s’han afegit nous productes i serveis. Aaquest mes de juliol, entre 25 i 30 persones hi treballen a tota hora, però a vegades aquests treballadors il·legals, de nacionalitat estrangera, són molt més nombrosos. Aprofiten la ganga de la temporada tot provocan la ira dels propietaris de barraques i clubs de platja, l'Associació de Serveis der temporada de Platja de Barcelona i el Gremi de restauració de la ciutat. Des del 27 de maig, aquest comerç furtiu és caçat per la Guàrdia urbana, equivalent de la policia municipal, que fa patrulles a peu, amb motocicleta, amb quad, a bicicleta i amb dues embarcacions. Però els venedorss són nombrosos i força mòbils.


Un servei que evoluciona al llarg de les hores

Aquesta oferta il·legal s'assembla a la d'una empresa  a nivell d’existències, d’hores de feina, de servei i d’ajustament al mercat. A principis del dia es proposen ombrel·les, para-sols, pareos i ulleres de sol, seguits a mig matí per mojitos, gots de sangria i llaunes de begudes fresques. La venda de donuts i serveis de massatge s'ha convertit en un hàbit, així com la posada a disponibilitat de diverses categories de drogues, incloent cànnabis i cocaïna, generalment al final del dia. El petit exèrcit de venedors en acció fins i tot té un servei de canvi per a divises.