POLÍTICA

Jean Castex podria ser el futur cap de la SNCF

Un home d’Estat, batlle de Prada

Jean Castex, batlle de Prada © Ajuntament de Prada
Jean Castex, batlle de Prada © Ajuntament de Prada

Home de xarxes i alta funció pública, Jean Castex acumula rols de prestigi a París. L’alcalde de Prades, inserit a les xarxes Sarkozy, aquest hauria de convertir-se en el nou president del consell de la SNCF.
 

El batlle de Prada, president de la Comunitat de municipis del Conflent i conseller departamental de Catalunya del Nord, Jean Castex, forma part de l'Estat profund. Després d'haver estat promogut com a delegat als Jocs Olímpics de París 2024, el setembre del 2018, aqueix exsecretari general de l'Elisi amb Nicolas Sarkozy va ser nomenat president de l'Agència Nacional d'Esports (ANS) el passat mes d'abril. Aquesta estructura governamental, que ha d’emplear 80 persones, té l'objectiu de fer guanyar un màxim de medalles als atletes francesos, a través de subvencions als centres de formació. Jean Castex es troba entre els papers més íntims dels governs successius, en ekl marc d’una ajuda interna de l'alta funció pública de l'Estat. D'aquesta manera, la Presidència de la República sembla haver identificat en la seva persona el futur president de la SNCF.


Disqualificat per al ministeri d'Interior el 2018

Segons la "Carta de l’Expansion" del 8 de juliol, l’Elisi ha designat Jean Castex com a futur president de la companyia ferroviària estatal. S'espera que succeeixi a Guillaume Pepy, que ocupa el lloc des de l'any 2008. El nomenament de Castex, que cal confirmar, forma part del canvi d'estatus de la SNCF, l'1 de gener de 2020. Amb 54 anys d’edat, el nadiu de l’Arièja continua tenint amistat en les xarxes Sarkozy i de l'actual secretari general de l'Elisi, Aexis Kohler. L’octubre del 2018, el vam anunciar en bona posició per convertir-se en ministre de l’Interior, però se li va preferir Christophe Castaner.