La Clau
Jean Vila, batlle de Cabestany des del 1977, serà candidat el 2020

Una informació política insòlita entra en joc a Catalunya del Nord, entre la performance i la immobilitat. En concret, ekl batlle de Cabestany, Jean Vila, anuncia la seva candidatura a la seva pròpia successió a les eleccions municipals de març de 2020. S’oposarà a Colette Appert, presentada pels Republicans sobre el tema de l’alternança. Al seu bloc, la contrincant declara“ens hem de preocupar pel petit comerç de la vila i per l’estat de les seves, més que dels propers Jocs Olímpics de París”.

Jean Vila, membre del Partit Comunista, és batlle des de 1977. Prepara la seva novena campanya, per a una mandatura que acabarà el 2026, en la probable hipòtesi de la seva victòria.

Cap a mig segle com a batlle

El primer magistrat, de 78 anys d’edat el 2020, exdirector i conseller regional del Llenguadoc-Rosselló, es prepara per signar una proesa de longevitat electiva. Podria arribar als 49 anys de mandat, o fins i tot més si es torna a presentar el 2026. Aquesta acumulació horitzontal de mandats haurà acompanyat una llarga metamorfosi de la ciutat de Cabestany. Poble separat de Perpinyà, el municipi s’ha convertir en una ciutat en continuïtat de la capital del Rosselló, desenvolupant importants zones comercials a la seva perifèria. Cabestany compta actualment amb 9800 habitants, enfront de 3600 el 1977. A les eleccions de 2014, Jean Vila hi va assolir 70% dels vots emesos en la primera ronda, enfront de 71% el 2008.

Comparteix

Icona de pantalla completa