ESPORT

L’equip noruec d’esquí alpí prepararà Pequín 2022 a Font-romeu

Una opció en detriment dels Alps italians

Equip nacional d'esquí nòrdic de Noruega © Ski resorts Norway
Equip nacional d'esquí nòrdic de Noruega © Ski resorts Norway

L’equip nacional d’esquí de fons de Noruega sol entrenar-se als Alps italians. Enguany, opta per Font-romeu, al final de l'estiu.

L’anomenada de Font-romeu com a estació esportiva i climàtica ve enfortida amb regularitat a través de la presència d’equips esportius nacionals. Aqueix estiu, l’equip nacional norueg d’esquí de fons llesta la vila de Cerdanya per a la preparació dels seus futurs reptes. Els campions Johannes Hoesflot Klaebo, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Roethe i els seus companys d'equip, acostumen optar pels Alps italians. Els seus entrenaments s'organitzen a Alpe di Siusi, o "Seiser Alm", la mas gran pastura de muntanya d'Europa, situada al Tirol del Sud, o a Livigno, a Llombardia. Aquest prestigiós grup serà per tant present a Catalunya del Nord a finals d’agost i principis de setembre, gràcies a la influència de Simon Fourcade. El germà del medallista olímpic Martin Fourcade, natural del poble de la Llaguna, ha fet un lobbying directe cap als nòrdics per esviar-los de llur destí habitual.


Cerdanya, semblant a Pequín

La selecció noruega es troba en l'estratègia de la sincronització del grup dels Jocs Olímpics de Beijing 2022, que es desenvoluparan entre el 4 i el 22 de febrer. Els fundadors del regne busquen condicions de formació similars als que es trobaran a la Xina. Els 1800 m d'altitud de Font-romeu constitueixen per a això un paràmetre de pes. L'agenda dels campions inclourà etapes de caràcter olímpic, de model reduït, per tal d'observar el funcionament del cos en l’àmbit muntanyenc.