Col·legis: Joana d’Arc de Perpinyà és líder, la Costa Radiosa de Canet és últim

Es publica el rànquing 2019 dels establiments de secundària

Institució Joana d'Arc de Perpinyà © Institució Joana d'Arc
Institució Joana d'Arc de Perpinyà © Institució Joana d'Arc

El rànquing 2019 dels "millors" col·legis de l’estat francès és publicat per la revista L’Etudiant. A la regió administratoiva Occitanie, el centre amb més bons resultats és  el col·legi catòlic Jeanne d'Arc, ubicat a tocar de l'estació de Perpinyà.

Com cada any, la revista L'Etudiant presenta el rànquing de les millors escoles secundàries de França. Aquesta classificació 2019 dels col·legis es basa en els resultats del diploma nacional del brevet (DNB) corresponent als anys 2016, 2017 i 2018. Aquesta taxa mitjana d’èxit situa el col·legi privat Joana d'Arc de Perpinyà a la primera posició entre els 13 departaments de la regió "Occitanie". Aqueix establiment situat a la zona de l'estació de Perpinyà té un 100% d’èxit, mentre que el 97% dels rebuts hi han rebut una menció. Aquest resultat destacable afecta tots els estudiants durant els tres anys esmentats. Evidentment, la selectivitat social vinculada a l'educació lliure, sense obligacions de diversitat social, beneficia a l’èxit de l’establiment. Però un col·legi privada de Lió, denominat “Institució dels cartoixans”, assoleix encara més punts, amb un èxit del 100% durant tres anys i el 98,9% de mencions.
A Catalunya del Nord, el col·legi privat Pompeu Fabra, Soler, té un èxit del 100% i un 89,1% de mencions. Aquesta institució catalanoparlant és seguida pel col·legi privat Sant Lluís de Gonçaga de Perpinyà, amb un 98,9% d'èxit i un 98,5% al Col·legi Cerdanya de la Guingueta d’Ix. El col·legi de la Costa Radiosa, a Canet, tanca la llista amb un 85,6%.


El nivell general està baixant

A tot l’estat, els col·legis privats catòlic ocupen les primeres posicions de la llista, amb poques excepcions. Però l'observació de l'any 2018 revela una disminució de la taxa estatal d'èxit al brevet. Aquest arriba al 87,2%, després d’un retrocés de l’1,7% en relació amb la sessió de 2017.