La Clau
L’aeroport de Perpinyà serà gestionat per una empresa pública a partir de l’1 de gener de 2020

L’explotació de l’aeroport de Perpinyà serà responsabilitat d’una empresa pública local (SPL) a partir de l’1 de gener de 2020. Aquest desenvolupament sense precedents a França va ser votat dijous 27 de juny per la regió Occitanie, també per a l’aeroport. de Carcassona. Aquest canvi és degut a la incompatibilitat de les ofertes realitzades pels tres operadors privats Infso-Tpf Engineering-CCIMP Infrastructures, Edeis Management i Transdev-Egis Airport Operation. Aqueixos proveïdors de serveis han respost a una oferta pública impulsada al març de 2018, relativa a la delegació de servei públic (DSP) de les dues plataformes. El Consell Regional va considerar que els candidats no podien assumir la quota de risc de la DSP i que exigien remuneracions excessives. L’aeroport de Perpinyà serà per tant controlat per una estructura pública, segons la voluntat política regional, aplicada a l’interès general. Tots els agents seran mantinguts en el càrrec.

12,9% de viatgers addicionals el 2018

L’aeroport de Perpinyà-Rivesaltes és gestionat actualment per l’empresa Transdev, a través d’un sindicat mixt propietat del 70% de la regió Occitanie. De fet, Transdev és un operador parapúblic, propietat en un 66% de la Caixa de Dipòsits i Consignacions, controlada per l’Estat i dotada de funcionaris. En la pròxima fórmula, la regió Occitanie tindrà el 62% del capital, enfront del 38% per al sindicat mixt.

L’aeroport de Perpinyà va rebre 463.235 passatgers el 2018, amb un increment del 12,9%. Aquest resultat li permet ocupar el lloc del 22è aeroport a França.

Comparteix

Icona de pantalla completa